Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Részletek Elfogadom

Iskolai programok

letöltésMSZC

 

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a BorsodChem Zrt. és a Miskolci Szakképzési Centrum

 

2024. március közepén a BorsodChem Zrt. és a Miskolci Szakképzési Centrum stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Szakképzési Centrum Képzési Információs és Élményközpontjában.

 

Az együttműködés szorosabbá fűzésének fő célja a BorsodChem Zrt. munkaerő-utánpótlásának folyamat biztosítása és a Miskolci Szakképzési Centrum oktatási tevékenységének támogatása.

 

Az elmúlt tíz évben a vállalatunk egyik legintenzívebb fejlesztési programját igyekszik kialakítani, hiszen a vegyipar gyors ütemben zajló fejlődése miatt folyamatosan szükség van a jól képzett munkaerőre. Társaságunknak a Miskolci Szakképzési Centrummal már régóta fennálló jó kapcsolata van, az együttműködési megállapodás aláírása ennek az új mérföldköve.


A megkötött szerződés érinti a Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikumot és az Andrássy Gyula Gépipari Technikumot. A stratégiai együttműködés keretén belül vállalatunk pályaorientációs és képzési programokkal segítik majd a diákokat, a Miskolci Szakképzési Centrum pedig a vegyésztechnikusi osztály indításával választ adhat a növekvő helyi vegyipari munkaerő iránti igényekre.

 

 

DVTK-BorsodChem Ösztöndíj

 

2023. decemberétől a BorsodChem névadó támogatóként csatlakozott a DVTK immár hatodik éve működő tanulmányi ösztöndíj programjához. A program keretében a BorsodChem a miskolci tanulók matematika és fizika tárgyait megcélzó tehetséggondozó programok, szakkörök támogatása mellett a kémia és digitális kultúra tárgyak támogatását is célul tűzte ki. 

 

2024 januárjában így a kémia, fizika tárgyakban jól teljesítő gimnazista tanulók gyárlátogatáson vehetnek majd részt a BorsodChem-nél. Reméljük, hogy ezzel a 2022-ben Kazincbarcikán újra indult egyetemi vegyészmérnök képzést is vonzóbbá tehetjük a fiatalok számára, mégpedig olyannyira, hogy akár karriercéljaikban is jelentős szerepet kaphatunk majd.

 

1702294232

- A BorsodChem a térség egyik meghatározó munkáltatója, ezért számunkra kézenfekvő, hogy sikerünket elsősorban a régió tehetségeire alapozzuk. Minden olyan kezdeményezést örömmel támogatunk, amely a természettudományos tárgyak népszerűségét és elismertségét növeli, ez a kör számunkra most lett teljes a kémia és a digitális kultúra tárgyak bevonásával. Nagyon jó lehetőség számunkra az is, hogy hozzánk szervezett gyárlátogatáson bemutathatjuk ezeknek a kiemelkedően teljesítő diákoknak a vegyipar működését és szakmai szépségeit. Bízunk abban, hogy ezek a tehetséges és lelkes tanulók a DVTK-BorsodChem ösztöndíj segítségével elérik a maguk elé kitűzött szakmai és karriercélokat, és tudásukkal a térségünk gazdasági és tudományos erejét növelik majd. - nyilatkozta Varga Béla, Vice President HR and Communication a megállapodás aláíró rendezvényén, melyen Sántha Gergely, a DVTK elnöke, Szabó Tamás, a DVTK főtitkára, Hegedűs István, a BorsodChem Zrt. pénzügyi igazgatója is részt vett.

 

 

 1702294289

 

http://dvtk.eu/29824-Nevado_tamogatokent_csatlakozik_a_DVTK_osztondij_programjahoz_a_BorsodChem-cikk-klub

 

WonderLAB nap

 

2023.11.16-17 között több, mint 270 tanuló és kísérő tanár vett részt 6 kazincbarcikai és 3 vidéki iskolából a BorsodChem WonderLAB rendezvényén.

 

Minden tanuló

 

  • kipróbálhatta a népszerű titkosírást
  • mérőműszerrel és papírral mérhetett pH-t
  • megismerhette az indikátorok használatát
  • és megfigyelhette a "világító kísérletet"

 

A kísérletezés mellett vegyészettel kapcsolatos csapatjátékokkal is vártuk a tanulókat, de nagy sikert aratott a fiatalok körében a tűzoltó, gázvédő, és vegyvédelmi védőruhák felpróbálása is.

Jövőre ismét várjuk a városi és környékbeli iskolák 7. osztályos tanulóit, hogy együtt fedezzük fel a BorsodChem lehetőségeit!

 

 

 

 

Vegyész Szakkör

általános iskolás tanulók részére

 

Vállalatunk 8 alkalmas vegyész szakköre a kazincbarcikai általános iskolák 7-8. osztályos tanulói körében kerül meghirdetésre azzal a céllal, hogy a kémia iránt érdeklődő diákok vegyészeti pálya iránti elköteleződését elősegítse.

Az foglalkozásoknak a jövőben a BorsodChem 2023-ban elkészült saját tanlaborja ad majd otthont. 

A szakkör aktuális plakátjáért keresd fel általános iskolád hirdetési felületeit!

 

pexels-kindel-media-8326459-2

 

 

Kémia óra

7-8. osztályos általános iskolai tanulók részére

 

2023. év tavaszán BC Kémia órát tartottunk kazincbarcikai általános iskolák 7-8. osztályos tanulói részére.

 

A 2x45 perces tanóra során labormérnökeink otthon fellelhető anyagokkal bemutatott látványos kísérletek mellett játékokkal igyekeztek a vegyészetet érdekesebbé tenni a diákok számára.

 

A programban 5 iskola, 14 osztály, 312 diák vett részt.

 

 

gd0b1164

 

 

 

 

Vegyész Fakultáció

a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

 

A Wanhua-BorsodChem és Szalézi Szent Ferenc Gimnázium vegyész fakultációs programja 2018. szeptemberében indult, azzal a céllal, hogy a 11. és a 12. gimnáziumi évfolyamosoknak elérhető fakultációs óraszámok keretén belül egyrészt felkeltsük a diákok érdeklődését a vegyipari pályák iránt mind közép- és felsőfokon, másrészt fel is készítsük őket a kémia érettségire, és nem utolsó sorban a BorsodChem-et, mint felelős munkáltatót lehetőségünk legyen bemutatni a helyi fiatalok számára.

 

A fakultáció szervezésében a BorsodChem biztosítja féléves bontásban a fakultáció tematikáját, szakmai tanácsokkal és segédanyagokkal támogatja az oktatást végző pedagógust a tananyag kidolgozása során, illetve a BorsodChem-es technológiák elméleti oktatásaihoz vendégelőadókat biztosítunk a cég szakemberei közül. A fakultáció során a tanulóknak lehetőségük nyílik pályaorientációs látogatásokat tenni többek közt működő laborjainkba, gyárterületeinkre, ezzel is kézzelfoghatóbbá téve számukra a szakma lehetőségeit.

 

 

 

20230216_095836-2

 

 

Megosztom

Jelentkezz hozzánk iskolai programra!

Szakmai gyakorlat, szakdolgozat-konzultáció vagy duális képzésünk után érdeklődnél? Küldd el jelentkezésedet és felvesszük veled a kapcsolatot!

Jelentkezem

Etiam ornare diam eget risus iaculis interdum. Fusce pharetra accumsan interdum. Proin nec ante ligula. Vivamus vestibulum elit sem, vitae scelerisque nunc sagittis a.

Kapcsolat