Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Részletek Elfogadom

S.T.E.P.

 

Mérnöknek tanulsz és szeretnéd tudni, hogy milyen kihívások várnak majd rád valós ipari környezetben? Versenybe szállnál más egyetemek mérnökhallgatóival, hogy kipróbáld a tudásodat és értékes nyereményeket szerezz?

 

Ha a válaszod igen, akkor figyled a BorsodChem Zrt. STEP Projektverseny felhívását és szervezz maximum 3 fős csapatot, vagy jelentkezz egyéni indulóként!

 

2023-as projektfeladat részletei a következők voltak:

Címe:

Só oldási anomáliák gyökérokának feltárása, javaslat az oldó rendszer áramlási viszonyainak
módosítására a keletkező sólé iszap összetételének vizsgálati eredményei alapján

 

Részletezése:


Jelenlegi tapasztalatok alapján az MC-1 sólékörén üzemelő gyorsoldókban keletkező iszap minősége eltér az MC-2-ben keletkezőtől. Emiatt az MC-2 gyorsoldóinak leürítése egy műszak helyett több hetet is igénybe vehet. Egy gyorsoldóval történő üzemelés esetén jelentősen megnő a termelés korlátozás lehetősége. A keletkező nagy szilárdságú iszap csak mechanikus úton tisztítható, amely károsíthatja az oldó berendezést, megnövelve annak karbantartási idejét és költségét.

Cél az MC-2 sólékörén üzemelő gyorsoldók iszapmentesítési hatékonyságának növelése.

 

A feladat megoldását legfeljebb 20 oldalnyi terjedelemben kellett kidolgozni és pdf formátumban megküldeni. A legjobb megoldást benyújtó csapatokat meghívhatjuk, hogy a BorsodChem szakemberei előtt egy kb. 15 perces prezentációban mutassák be megoldási javaslatukat a probléma megoldására.

 

További információkért keresd fel kollégánkat:

Szívos-Radácsi Eszter HR specialista

Email: eszter.radacsi@borsodchem.eu

Tel.: +36 48/511-928

Mobil: +36/499-2589

 

Megosztom

Jelentkezz hozzánk iskolai programra!

Szakmai gyakorlat, szakdolgozat-konzultáció vagy duális képzésünk után érdeklődnél? Küldd el jelentkezésedet és felvesszük veled a kapcsolatot!

Jelentkezem

Etiam ornare diam eget risus iaculis interdum. Fusce pharetra accumsan interdum. Proin nec ante ligula. Vivamus vestibulum elit sem, vitae scelerisque nunc sagittis a.

Kapcsolat